SprintIT Oy yritysvierailu

SprintIT Oy

Saimme kutsun SprintIT rekrytointitapahtumaan. Yrityksen on perustanut Petri Heino, Roy Nurmi ja Marko Happonen vuonna 2014. He yhdessä muodostavat yrityksen hallituksen ja johtoryhmän, vaikka työtä heillä tehdäänkin yhteistyössä sisäisissä itseohjautuvissa tiimeissä sekä tietenkin asiakkaan kanssa heidän mielipiteitään kuunnellen. SprintIT keskittyy avoimen lähdekoodin Odoo ERP ja Pupesoft -ratkaisujen toimittamiseen, ylläpitoon ja tukipalveluihin. Tällä hetkellä SprintIT:llä työskentelee 27 asiantuntijaa ja sen pääkonttori sijaitsee Atomitiellä Helsingissä.

SprintIT-Hero-Logo-Transparent
https://www.sprintit.fi/

SprintIT tarjoaa Odoo Community, Odoo Enterprise sekä Pupesoft järjestelmiä asiakkaan tarpeen mukaan. Kun SprintIT perustettiin vuonna 2014, uusin Odoo versio oli 8.0, joka oli täysin vapaata lähdekoodia. Vuonna 2015 tulleen version 9.0 mukana tuli myös Enterprise -versio, joka perustuu suljettuun lähdekoodiin ja siinä oli pieniä lisäominaisuuksia Communityyn nähden, kuten asiakastuki ja toimivuus kaikilla laitteilla. Paikalla olleen asiantuntijan mukaan karsintaa on tapahtunut lisää aina uuden version tullessa, mikä harmittaa kaikkia avoimen lähdekoodin puolesta liputtajia.

Odoon virallisia partnereita on maailmanlaajuisesti 1003 yritystä. Suomessa kaksi, joista toinen on SprintIT Oy. SprintIT on myös saavuttanut Odoo Gold tason jäsenyyden. Tälle tasolla Odoo partnereista maailmanlaajuisesti yltää ainoastaan 10%, tämä toimii ikäänkuin sertifikaattina yrityksellä. Partnerointi generoituu mm. kuinka paljon rahaa yritys on tuonut itse Odoolle.

SprintIT Oy ja Devlab Oy sopivat liiketoimintakaupasta, jossa Pupesoft liiketoiminta siirtyi SprintIT Oy:lle 2017 alussa. Pupesoft järjestelmänä on kehityksessä pitkälle viety ns. valmis paketti, ja kehitetty enemmän suomen markkonoita ajatellen. Pupesoftin modulaarisuus ei ole samalla tasolla Odoo järjestelmään verrattuna.

Vierailun kulku

Koko tapahtuma oli todella rento. Aluksi oli tarjolla virvokkeita ja purtavaa samalla kuin tutustuttiin ja verkostoiduttiin. Tämän jälkeen yksi perustajista, Petri Heino, esitteli hieman yritystä ja yrityksen toimintaa. Sitten työntekijät kertoivat heidän rooleistaan, sekä mitä heidän työpäivänsä saattavat pitää sisällään. Monet korostivat yhteisöllisyyttä, rentoa ilmapiiriä ja tekemisen meininkiä.

Halukkaat osallistuivat ryhmähaastatteluihin, mutta me koimme tarpeellisemmaksi osallistua Odoo hackathoniin. Pääsimme tutustumaan Odoo moduleihin pintaa syvemmälle ja kuinka moduulin koodaaminen aloitetaan tyhjästä. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan todella antoisa ja tapahtuman ilmapiiri ehkä korostuu siinä, että kaikki vieraat saivat lahjakassin lähtiessään.

Projektimme edistymisen kannalta saimme erityisen tärkeän kontaktin yritykseen, joka käyttää Odoota liiketoimintansa tukena. ELLI Early Learning tarjoaa oppimisvälineitä lapsille mm. pelien ja kirjojen muodossa. Heidän kautta pääsemme tutustumaan kuinka Odoo heidän liiketoimintaansa helpottaa. Saimme myös blogillemme näkyvyyttä SprintIT Facebook -sivujen kautta.

20180412_151147
Kiitos SprintIT!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s