Suuren määrän datan tuonti

Odoossa voi hyödyntää CSV tai Excel tiedostoja lisätessään esimerkiksi suuria määriä asiakas, myyjä eli tukku profiileja tai tuotteita. Helpoin tapa taulukon luomiseen on käyttää vain Odoon omia Excel templatteja customers.xls ja products.xls, mutta jos taulukon haluaa luoda itse, niin asiakkaat taulukon tulee sisältää seuraavat sarakkeet:

ID, Name, Job Position, Is a CompanyRelated Company/ID, Email, Phone, MobileStreetStreet2, ZIP, City, State, CountryWebsiteTINComment, Internal Reference

ID kenttään kirjataan MYID_000 muodossa ja  Is a company sarakke hyväksyy joko 1 tai 0 arvoja 1 = kyllä ja 0 = ei, jos kentässä on 0 niin täytyy mainita liittyvän yrityksen ID viereiseen riviin.

ja tuotteet taulukon tulee sisältää seuraavat sarakkeet:

ID, Name, Product Type, Sale Price, Cost, Barcode, Vendors/Vendor, Vendors/Price, Description, Internal Reference

Jos otetaan asiakkaat/tukku taulukko esimerkiksi niin, Odoon template löytyy Settings sivulta Implementation kohdasta.

settingsimplementatioin

Klikkaamalla Invoicing (vanhemmissa versiossa Sales) avautuu ikkuna joka auttaa uusia käyttäjiä Odoon käytössä.

Meidän ei tarvitse suorittaa tätä ohjeistusta, vaan siirrytään suoraan

Your Customers kohtaan.

exceltemplate

Tässä täytyy mainita, että tämä sivu ei ole ainoa paikka josta saa kyseisen linkin esiin. Muista implementaatio ohjeista löytyy myös kyseinen template ja products.xls löytyy samalla tavalla ohjeiden kautta.

Itse käytin Libre Office:n taulukkolaskentaohjelmaa ja avattaessa .xls tiedoston ensimmäisenä huomiomme kohdistuu valmiiksi kirjoitettuihin kenttiin. Syynä se että Odoo on luonut kyseisen tiedoston myös testaamista ja harjoittelua varten, eli voimme syöttää tiedoston järjestelmään tällaisenaan ja kyseisten yritysten täytyy löytyä järjestelmästä.

customers excel

Tiedostossa on hyvin selitetty valmiiksi, miten sarakkeet voi muokata ja miten valmis taulukko lähetetään (Import) järjestelmään. 

excel faq

Tiedostoa muokatessa täytyy ottaa huomioon maiden koko nimet esim. lisätessään Venäjää täytyy käyttää nimeä “Russian Federation”, pelkkä “Russia” tuottaa ongelmia, kun lähettää tiedoston. Mielestäni toinen mielenkiintoinen asia on Odoon olemassa oleva lista maista, lista sisältää maat kuten Taiwan, Niue, Cookinsaaret, Palestiina, Etelä Sudan, Vatikaanivaltio, Pohjois-Korea, Ahvenanmaa mutta ei Kosovoa.

Tiedosto täytyy tallentaa CSV tai Excel tiedostona, itse tallensin CSV muodossa ja hyväksyin kaikki oletus asetukset.

onnistunut uploadaus

Onnistuneesti lähetettynä järjestelmä näyttää ladatut kentät, “Everything seems valid.” viestin ja mahdollistaa hieman jopa muokkaamaan, Lähetin järjestelmään painamalla Import painiketta

Oma näkemys: Mielestäni tämä on mainio ominaisuus, säästää paljon aikaa ja itse mieluummin täytän asiakas sekä tavara tietoja käyttäen taulukkolaskentaohjelmaa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s