Julkinen verkkokauppa sekä PayPal maksu ominaisuus

Palvelin julkisessa verkossa

Päätettiin lisätä PayPal maksu ominaisuus verkkokauppamme, jotta tämä onnistuisi meidän täytyy siirtää palvelin julkiseen verkkoon. Tilasimme virtuaalipalvelimen DigitalOcean:ilta sillä kyseisen yrityksen palveluita ollaan aikaisemminkin käytetty ja ollaan tyytyväisiä siihen.

Tilattu palvelin sijaitsee Saksassa ja siinä on seuraavat ominaisuudet:

  • 25 Gt SSD levy
  • 1 Tt siirto nopeus
  • Ubuntu server 16.04 LTS käyttöjärjestelmä

Saatiin palvelimen käyttöön hetken odotuksen jälkeen. Otimme palvelimeen PuTTY:n avulla yhteyden (koska DigitalOcean:in konsolillsa ei pysty liittämään tekstiä). Asensimme Odoo 11 community version skriptin avulla:

Odoo asennus kohta
https://opensourceerp2018.wordpress.com/2018/02/16/palvelimen-konfigurointi/

Varmuuskopioitiin meidän koulussa sijaitseva palvelin ja lisättiin se virtuaalipalvelimeen:

Ohje englanniksi
https://opensourceerp2018.wordpress.com/2018/03/14/how-to-backup-your-database-through-the-web-interface/

Domain nimi

Domain nimi ei ole pakollinen, voit jo nyt kirjoittaa selaimen osoite kenttään palvelimen IP numero, mutta se ei anna kovin ammattimaisen kuvan verkkokaupasta.

Harjoitus mielessä me valittiin Tokelaun .tk internet-maakoodia verkkotunnukseen varten. Se on ilmaista ja se löytyi osoitteesta:

http://www.dot.tk/en/index.html?lang=en

Domain nimen tarjosi meille freenom. Domain nimen “ostettua” meidän täytyy mennä takasin vielä DigitalOceaniin lisäämään Domain nimi. Domain nimen lisääminen tapahtuu “Networking” kohdassa mikä sijaitsee ylä-palkissa ei vasemmalla sijaitsevasta palkista.

digitalocean-networking

Palvelimeen pätee edelleen meidän samat käyttäjätunnukset joten voidaan suoraan siirtyä PayPal maksu ominaisuuden lisäämiseen.

PayPal

Ensin lisätään Odoohon PayPal moduulin, moduuli löytyy Website > Configuration > eCommerce > Payment Acquirers
website-settings
PayPal kohdassa näkyy joko “Install” tai “Configure”, asennetaan moduuli jos se ei ole valmiiksi tehty.
Sitten luodaan PayPal tunnus, tunnuksen luominen on aika simppeliä, joten emme kerrota siitä vaan siirrytään suoraan miten PayPal ja Odoon välille saadaan yhteys.

Kirjaudutaan PayPal:iin ja heti kirjautumis ikkunan jälkeen “Summary” sivulla löytyy Seller preferences vasemmalta alhaalta (Selling tools > Seller preferences).
Avautuu “My Profile” asetus näkymä..
paypal-settings

Ensin mennään “Website preferences” asetuksiin. Laitetaan “Auto Return” ominaisuus päälle, “Return URL” kohtaan tulee palvelimen IP osoite, laitetaan “Payment Data Transfer” päälle ja otetaan Identity Token talteen (jos ei se heti ilmesty niin tallenna ja tarkista uudestaan) lopuksi tallennetaan muutokset “Save” painikkeella.

website preferences

Mennään takasin asetuksiin ja tällä kertaa muokataan “Instant Payment Notification (IPN)” asetukset. Klikataan “Edit Settings” ja jälleen kerran laitetaan palvelimen IP osoite annettuun kenttään ja laitetaan “Receive IPN messages (Enabled)” päälle, tallennetaan.
IPN-settings

“My Profile” näkymässä löytyy “PayPal button language encoding” klikataan siihen ja sen jälkeen “More Options”.
PayPal button language encoding

Vaihdetaan “Encoding” kohtaan UTF-8 ja “Yes” seuraavaan kohtaan sekä UTF-8 jos ei ole valmiiksi määritelty.

Mennään PayPal “Summary” näkymään, ja sieltä klikataan hammasratas ikonia
ratata

Sieltä saadaan näkyviin Merchant ID otetaan se talteen. Mennään takasin Odoohon jossa oltiin viimeksi lisäämässä PayPal moduulia, “Edit” painikkeella päästään muokkaamaan. Lisätään PayPal tunnuksen luonnissa käytetty sähköpostiosoite, PayPal Merchant ID ja klikataan “Use PIN” laatikko. PayPal PDT Token kohdan voi unohtaa, tallennetaan.

Seuraavaksi mennään Odoon asetuksin ja aktivoidaan kehittäjä näkymä, Settings > Share the Love > Active the developer mode. Samoin “Settings” sivulla päästään lisäämään jo tässä vaiheessa talteen otettu “Identity Token”, mennään Settings >Technical > Parameters > System Parameters.
parametrit

“Create” painikkeella luodaan uusi parametri, kohtaan “Key” tulee

payment_paypal.pdt_token

ja “Value” kohtaan tulee “Identity Token”, tallennetaan. Mennään takasin PayPal moduuli asetuksiin ja laitetaan moduuli julkiseksi.
go live

Valmista!

Omat näkemykset: Olen yllättynyt kuinka helppoa oli lisätä digitaalinen maksuväline Odoohon. Ei tarvinnut yhtään koodata tai asettaa tietoturva määrittelyitä. Hyvä Odoo!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s