Elli Early Learning Oy

 

Elli Early Learning Oy on perustettu vuonna 1969 nimellä Koulun Erityispalvelu Oy ja toiminut nykyisellä nimellään vuodesta 1988. Sen kotipaikka on Helsinki ja toimialaan kuuluu oppimisvälineiden tarjoaminen kouluille ja päiväkodeille mm. pelien ja kirjojen muodossa. Yrityksen liikevaihto oli 959000 euroa vuonna 2017. Heidän kautta pääsimme tutustumaan kuinka Odoo heidän liiketoimintaansa helpottaa, ja kuinka Odoo järjestelmä palvelee heidän tarpeitaan.

Haastatteluissa oli mukana:elli_logo_2015_haive2

Outi Haikarainen – Toimitusjohtaja

Jukka Pääkkönen – Tuottaja

Jenny Junni – Myymälänhoitaja

 

Elli Early Learning aloitti Odoon käyttöönoton helmikuussa vuonna 2017. Järjestelmän piti olla tuotannossa kesäkuun alussa. Odoo päästiin kuitenkin ottamaan tuotannossa käyttöön heinäkuun alussa, ja tästä lähiten se on ollut jokapäiväisessä käytössä.

Vanhasta järjestelmästä datat saatiin siirrettyä Odoo järjestelmään toukokuun alussa vuonna 2017. Kokonaisuudessa Odoon käyttöönottoon kului aikaa n. 10 kk, mutta tottakai järjestelmää muokataan ja parannetaan jatkuvasti yrityksen tarpeiden mukaan. Varastoja heillä on käytössä kaksi. Toinen Ellin päätoimipisteessä, jossa me myös vierailimme, sekä Keskuspuiston Ammattiopistolla, jossa opiskelijat harjoittelevat logistiikkaa heidän tuotteidensa avulla.

Erilaisia tuotteita, joita järjestelmässä käsitellään, on yhteensä n. 700kpl. Tuotevalikoimassa on omien ja yhteistyökumppanien tuotteiden lisäksi tuontia pääasiassa Euroopan alueelta. Osa myytävistä tuotteista on sellaisia,  jotka kerätään erilaisista komponenteista. Tämä prosessi on helpottunut huomattavasti Odoon käyttöönoton jälkeen. Elli tulee tulevaisuudessa siirtämään myös verkkokauppa ominaisuuden Odoo järjestelmäänsä, mutta tämä prosessi on vielä kesken.

Miksi valitsitte Odoon?

Päätös tuli silloin kun piti uusia verkkokauppaa, mutta ERP järjestelmän vanhanaikaisuus pakotti kokonaan uuden ERP järjestelmän hankkimisen. Käytössä oli aikaisemmin Visma fivaldi järjestelmä. Uuden järjestelmän hankinnassa Elli oli ensimmäinen SprintIT:n asiakas, joka halusi Odoo 10 version. Uuden järjestelmän mukana ei tullut valmiiksi verkkokauppa ominaisuutta, ja nyt Ellin henkilökunta itse implementoi verkkokauppaa SpintIT avustuksella. Ellin henkilökunta luetteli heidän tärkeimmiksi moduleikseen varasto, myynti, ostot, integraatio, kassapääte sekä kirjanpito.

Miten opitte käyttämään Odoota?

SprinIT:ltä saadun peruskäyttöneuvonnan jälkeen Ellissä on opeteltu järjestelmän käyttöä työn ohessa itse. Ohjeita löytyy googlettamalla ja Ellin käytössä oleva testiympäristö on mahdollistanut eri toimintojen kokeilut ennen tuotantoon siirtoa.

IMG_20180427_094230645

Kiitos Ellin henkilökunnalle antoisasta ja mielenkiintoisesta vierailusta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s